| Barwienie jajek na Wielkanoc

Barwienie jajek na Wielkanoc

Barwienie jajek na Wielkanoc:

  • kolor brązowy – gotowanie w łupinach cebuli, suszonych łupinach orzecha włoskiego
  • kolor zielony – gotowanie w pokrzywie, młodej trawie, młodym zbożu (szczególnie żyto)
  • kolor żółty – gotowanie w liściach brzozy i bardzo suchych łupinach cebuli
  • kolor czerwony – gotowanie w korze dębu, suszonych jagodach, czystym soku z buraka czerwonego
  • kolor pomarańczowy – gotowanie w marchwi, dyni
  • kolor niebieski – gotowanie w suszonych owocach tarniny (małe dzikie śliwki)
  • kolor różowy – gotowanie w rozcieńczonej wodzie z  soku z buraka czerwonego

Folia aluminiowa – dlaczego warto jej unikać?

CEWE FOTOKSIĄŻKA – wspomnienia z dwóch lat w Indiach

To, co jesz dziś, ma wielkie znaczenie dla tego, co będą jeść twoje dzieci i… wnuki

Do oglądania i do czytania – Czerwony Konik poleca

Co kryje magiczny domek na drzewie, czyli o przygodowo-edukacyjno-fantastycznej serii książek dla dzieci

Nie daj się komarom!

Przejdz do:
Ponad 100 tys. rodziców w społeczności dziecisawazne.pl
DOŁĄCZ DO NAS
Wszystko co robimy, o czym piszemy trafia na facebook. Dołącz do nas i bądź z nami w kontakcie.