| Barwienie jajek na Wielkanoc

Barwienie jajek na Wielkanoc

Barwienie jajek na Wielkanoc:

  • kolor brązowy – gotowanie w łupinach cebuli, suszonych łupinach orzecha włoskiego
  • kolor zielony – gotowanie w pokrzywie, młodej trawie, młodym zbożu (szczególnie żyto)
  • kolor żółty – gotowanie w liściach brzozy i bardzo suchych łupinach cebuli
  • kolor czerwony – gotowanie w korze dębu, suszonych jagodach, czystym soku z buraka czerwonego
  • kolor pomarańczowy – gotowanie w marchwi, dyni
  • kolor niebieski – gotowanie w suszonych owocach tarniny (małe dzikie śliwki)
  • kolor różowy – gotowanie w rozcieńczonej wodzie z  soku z buraka czerwonego

Jak nie podcinać skrzydeł? Wiara w siebie i w dziecko

Krótki przewodnik po rozszerzaniu diety (+ przepisy na pierwsze posiłki BLW)

Jak poprawić komunikację z dziećmi i relacje w rodzinie?

Piknik dla najmłodszych – akcesoria do karmienia Cherub Baby

Wymysłowo – tu chodzi o dobrą zabawę. Polska gra karciana dla całej rodziny

Księga małego alergika – nowy poradnik Searsów

Przejdz do:
Ponad 100 tys. rodziców w społeczności dziecisawazne.pl
DOŁĄCZ DO NAS
Wszystko co robimy, o czym piszemy trafia na facebook. Dołącz do nas i bądź z nami w kontakcie.