| Barwienie jajek na Wielkanoc

Barwienie jajek na Wielkanoc

Barwienie jajek na Wielkanoc:

  • kolor brązowy – gotowanie w łupinach cebuli, suszonych łupinach orzecha włoskiego
  • kolor zielony – gotowanie w pokrzywie, młodej trawie, młodym zbożu (szczególnie żyto)
  • kolor żółty – gotowanie w liściach brzozy i bardzo suchych łupinach cebuli
  • kolor czerwony – gotowanie w korze dębu, suszonych jagodach, czystym soku z buraka czerwonego
  • kolor pomarańczowy – gotowanie w marchwi, dyni
  • kolor niebieski – gotowanie w suszonych owocach tarniny (małe dzikie śliwki)
  • kolor różowy – gotowanie w rozcieńczonej wodzie z  soku z buraka czerwonego

Nadmierne korzystanie dzieci z urządzeń cyfrowych wpływa na wszystko – rozwój fizyczny, mowę, emocje…

Dlaczego homeopatia budzi takie kontrowersje?

7 leczniczych zastosowań sody oczyszczonej

Niszcz, kreśl, gryź… książkę. „Książka na złość” dla dzieci.

Warszawa, Kraków, Praga, Rzym, Paryż, Londyn… przewodniki turystyczne dla dzieci

Jak chronić dzieci przed poparzeniami słonecznymi

Przejdz do:
Ponad 100 tys. rodziców w społeczności dziecisawazne.pl
DOŁĄCZ DO NAS
Wszystko co robimy, o czym piszemy trafia na facebook. Dołącz do nas i bądź z nami w kontakcie.