Barwienie jajek na Wielkanoc
| Barwienie jajek na Wielkanoc

Barwienie jajek na Wielkanoc

Barwienie jajek na Wielkanoc:

  • kolor brązowy – gotowanie w łupinach cebuli, suszonych łupinach orzecha włoskiego
  • kolor zielony – gotowanie w pokrzywie, młodej trawie, młodym zbożu (szczególnie żyto)
  • kolor żółty – gotowanie w liściach brzozy i bardzo suchych łupinach cebuli
  • kolor czerwony – gotowanie w korze dębu, suszonych jagodach, czystym soku z buraka czerwonego
  • kolor pomarańczowy – gotowanie w marchwi, dyni
  • kolor niebieski – gotowanie w suszonych owocach tarniny (małe dzikie śliwki)
  • kolor różowy – gotowanie w rozcieńczonej wodzie z  soku z buraka czerwonego

Więcej dobrych artykułów? Kliknij lajk

Kazimierz Kłodawski

Specjalista z zakresu żywienia człowieka i szeroko pojętej promocji zdrowia. Od 20 lat wegetarianin i makrobiotyk. Z zamiłowania filozof, ekolog i przyrodnik. Autor książki „Rok z makrobiotyką” oraz licznych artykułów na temat filozofii zdrowia oraz naturalnego stylu życia i odżywiania (publikacje m.in.: „Wegetariański Świat”). Od kilkunastu lat prowadzi Szkołę Żywienia Naturalnego, promującą ideę zdrowego, naturalnego i twórczego życia.
Odwiedź stronę autorki/autora: http://www.klodawski.pl




Książeczki Pucio – zabawy logopedyczne dla najmłodszych

Książki wspierające wszechstronny rozwój najmłodszych dzieci od wydawnictwa Tekturka

Naprawdę przeciwsłoneczne okulary dla dzieci (Real Kids Shades)

Dlaczego nuda jest potrzebna?

Naturalne czy stylizowane? Jakie zdjęcia warto zrobić noworodkowi

Kiedy dziecko ciągle mówi “nie”. Rozmowa Moniki Szczepanik i Eweliny Adamczyk

Przejdz do: