| Barwienie jajek na Wielkanoc

Barwienie jajek na Wielkanoc

Barwienie jajek na Wielkanoc:

  • kolor brązowy – gotowanie w łupinach cebuli, suszonych łupinach orzecha włoskiego
  • kolor zielony – gotowanie w pokrzywie, młodej trawie, młodym zbożu (szczególnie żyto)
  • kolor żółty – gotowanie w liściach brzozy i bardzo suchych łupinach cebuli
  • kolor czerwony – gotowanie w korze dębu, suszonych jagodach, czystym soku z buraka czerwonego
  • kolor pomarańczowy – gotowanie w marchwi, dyni
  • kolor niebieski – gotowanie w suszonych owocach tarniny (małe dzikie śliwki)
  • kolor różowy – gotowanie w rozcieńczonej wodzie z  soku z buraka czerwonego

Pępowina i łożysko – zacznijmy rozumieć i doceniać ich rolę! Rozmowa z Celiną Szwintą

Juul na poniedziałek, cz. 14 – Dlaczego nie powinniśmy ciągle mówić „Tak”?

11 niesamowitych właściwości oleju z czarnuszki

Elegancja i ekstrawagancja w jednym, czyli muchy Marthu dla dzieci

Jak dbać o dobre bakterie, czyli o mikrobiomie nie tylko dla dzieci

Osiem książek od wydawnictwa Helion dla rodziców i dzieci

Przejdz do:
Ponad 100 tys. rodziców w społeczności dziecisawazne.pl
DOŁĄCZ DO NAS
Wszystko co robimy, o czym piszemy trafia na facebook. Dołącz do nas i bądź z nami w kontakcie.