Barwienie jajek na Wielkanoc
| Barwienie jajek na Wielkanoc

Barwienie jajek na Wielkanoc

Barwienie jajek na Wielkanoc:

  • kolor brązowy – gotowanie w łupinach cebuli, suszonych łupinach orzecha włoskiego
  • kolor zielony – gotowanie w pokrzywie, młodej trawie, młodym zbożu (szczególnie żyto)
  • kolor żółty – gotowanie w liściach brzozy i bardzo suchych łupinach cebuli
  • kolor czerwony – gotowanie w korze dębu, suszonych jagodach, czystym soku z buraka czerwonego
  • kolor pomarańczowy – gotowanie w marchwi, dyni
  • kolor niebieski – gotowanie w suszonych owocach tarniny (małe dzikie śliwki)
  • kolor różowy – gotowanie w rozcieńczonej wodzie z  soku z buraka czerwonego

Więcej dobrych artykułów? Kliknij lajk

Kazimierz Kłodawski

Specjalista z zakresu żywienia człowieka i szeroko pojętej promocji zdrowia. Od 20 lat wegetarianin i makrobiotyk. Z zamiłowania filozof, ekolog i przyrodnik. Autor książki „Rok z makrobiotyką” oraz licznych artykułów na temat filozofii zdrowia oraz naturalnego stylu życia i odżywiania (publikacje m.in.: „Wegetariański Świat”). Od kilkunastu lat prowadzi Szkołę Żywienia Naturalnego, promującą ideę zdrowego, naturalnego i twórczego życia.
Odwiedź stronę autorki/autora: http://www.klodawski.pl




Nauka jazdy na rowerze. Co warto o tym wiedzieć? Rozmowa z Wojciechem Kozłowskim

Stern na piątek, cz.1 – Czy brak szkoły – uczęszczania do placówki szkolnej – oznacza, że nie można zostać lekarzem?

Zupełnie inna nauka czytania

Przejdz do: