Kilka ważnych wskazówek:
- ogranicz do minimum korzystanie z mikrofalówki
- nie podgrzewaj jedzenia w plastikowych opakowaniach – migracja substancji chemicznych z opakowań do żywności nie wymaga bezpośredniego kontaktu
- nigdy nie podgrzewaj jedzenia na tackach (np. z mięsem), piankowych pojemnikach, powlekanej tekturze, nawet jeśli mają informację, że można je stosować w kuchence mikrofalowej
- niektóre z tworzyw sztucznych oznaczone symbolem recyklingu 3 lub 7 w rzeczywistości mogą być wykonane ze szkodliwego BPA
- gotuj potrawy w garnku – w kilkanaście minut możesz zrobić tzw. szybki obiad, np. makaron pełnoziarnisty z gotowanymi warzywami – szybko i zdrowo!
Uwaga! Reklama do czytania

Jak zrozumieć małe dziecko
Podręcznik świadomego rodzicielstwa

Uwaga! Złość
Jak zapanować nad reakcją na złość?
Tylko dobre książki dla dzieci i rodziców | Księgarnia Natuli
2 odpowiedzi na “Podgrzewanie żywności w pojemnikach z tworzywa sztucznego w mikrofalówce jest szkodliwe”
Cofnijmy się do średniowiecza , bo wszytko co później nastało jest szkodliwe
komentarz typowego ignoranta, a potem w kolejce u onkologa stoi