Kategorie
Dieta naturalna

Szybki dżem z owoców sezonowych

Jak przygotować naturalny dżem, szybko i bez dodawania cukru? Bardzo prosto. Potrafi to zrobić każde dziecko, z Rodzicami! Umyj i pokrój owoce sezonowe, np. czarne porzeczki, śliwki, czereśnie…

Następnie gotuj je na małym ogniu, pod przykryciem, z dodatkiem szczypty soli, która wydobędzie naturalny smak owoców.

Jak przygotować naturalny dżem, szybko i bez dodawania cukru? Bardzo prosto. Potrafi to zrobić każde dziecko, z Rodzicami!

Umyj i pokrój owoce sezonowe, np. czarne porzeczki, śliwki, czereśnie…

Następnie gotuj je na małym ogniu, pod przykryciem, z dodatkiem szczypty soli, która wydobędzie naturalny smak owoców.

Gotuj owoce, często mieszając, aż do uzyskania jednolitej i gęstej, odparowanej masy.

Podaj do zjedzenia po ostygnięciu, albo włóż gorący dżem do ciepłych słoiczków, po czym zamknij słoik i postaw go „do góry nogami”.

Avatar photo

Autor/ka: NATULI dzieci są ważne

Redakcja NATULI Dzieci są ważne

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.