Kategorie
Dieta naturalna

Chlorella i sok z młodego jęczmienia

Moda na zielone powróciła. W Stanach Zjednoczonych, Kanadzie i innych krajach powstały bary serwujące “green shoty” i zielone koktajle. O wspaniałych właściwościach, jakie posiadają chlorella i młody jęczmień wypowiadają się światowi eksperci z dziedziny medycyny klasycznej, naturalnej i dietetyki. 

Włączając do naszej codziennej diety zielone produkty, przywracamy naturalną równowagę w naszym organizmie, co jest najlepszą zdrowotną polisą dla nas i naszych dzieci.

mlody-jeczmien

Sok z młodej trawy jęczmiennej i alga słodkowodna Chlorella Pyrenoidosa to naturalna, zielona żywność, niezawierająca żadnych domieszek, konserwantów ani wypełniaczy. Jest doskonale przyswajalna, praktyczna, ma korzystny wpływ na nasze zdrowie.

Sok z młodego jęczmienia i chlorella

Sok z młodej trawy jęczmiennej to nic innego jak sok wyciśnięty z kilkudniowej trawy jęczmiennej i wysuszony w niskiej temperaturze, gotowy do ponownego połączenia z wodą. Otrzymujemy w ten sposób nektar gotowy do wypicia już po chwili. Podczas gdy sok z jęczmienia użyźnia i harmonizuje nasz organizm, chlorella pyrenoidosa dba o to, żeby usunąć z niego nagromadzone toksyny, bakterie, wirusy i pleśnie.

Zielone jemy – nie chorujemy!

Sok z młodej trawy jęczmiennej jest doskonałym pokarmem dla małego dziecka odstawianego od piersi. Jego Ph jest niemal identyczne jak mleka matki, a bogactwo naturalnych witamin, składników mineralnych, mikroelementów, antyoksydantów, chlorofilu, enzymów i innych korzystnych substancji w doskonałych proporcjach sprawia, że nazywany jest zielonym mlekiem.

Już w czasach starożytnych sok z jęczmienia był sekretnym źródłem krzepy gladiatorów. Nazywano ich nawet „bordearii” – jęczmieniowcami. Sok z młodego jęczmienia jest bogatym źródłem białka (45% wagowi), cennych aminokwasów, łatwo przyswajanego wapnia, magnezu, manganu, cynku, beta karotenu, witaminy C, E i witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6, biotyny, kwasu foliowego, kwasu antenowego i choliny, pochodnej witaminy B, ponad 20 żywych enzymów i innych substancji. Co najważniejsze, w ilościach i proporcjach takich jak w przyrodzie.  Bardzo istotna jest wysoka zawartość chlorofilu, który „odżywia krew”, działa oczyszczająco, przeciwzapalnie, regenerująco, dotlenia cały organizm.

Nowa dyscyplina. Ciepłe, spokojne i pewne wychowanie od małego dziecka do nastolatka

Jak być przewodnikiem dziecka i odpowiedzialnie orientować je w tym chaotycznym świecie. 
Autor mówi: rodzice, nie warto wdawać się w negocjacje, ciągle prosić, stawiać tylu pytań. Mamy inne rozwiązania, znacznie skuteczniejsze i korzystniejsze dla naszych relacji z dziećmi. Stoi za nimi nowa dyscyplina. I wcale nie trzeba być przy tym surowym.

CHCESZ? KLIKNIJ!

Chlorella  (alga słodkowodna) jest także wspaniałym źródłem naturalnych witamin i  chlorofilu, posiada też bogactwo błonnika, który skutecznie i w sposób naturalny oczyszcza i detoksykuje organizm, wspierając  go w walce z alergiami i chorobami skóry. Jest również skuteczna w leczeniu atopowego zapalenia skóry i łuszczycy.

Zielona Żywność

Chlorellę można połykać, żuć, ssać – dzięki formie niewielkich tabletek. Czynnik wzrostu chlorelli CGF – to składnik witalizujący, który pobudza prawidłowe procesy wzrostu u dzieci. Codzienne spożywanie Zielonej Żywności zapobiega próchnicy, rozwojowi bakterii, wirusów, grzybów i pasożytów w organizmie, działa silnie probiotyczne i wspiera w sposób naturalny układ odpornościowy.

Dzieci spożywające Zielone Produkty dużo rzadziej zapadają na choroby układu oddechowego. Kiedy obserwujemy, że nasze dziecko zaczyna „coś brać”, możemy podać mu więcej chlorelli przez kilka dni. Pomożemy w ten sposób organizmowi szybciej i skuteczniej poradzić sobie z  chorobą. Sprawdziliśmy to już wielokrotnie na naszych dzieciach i na sobie. Na ból gardła świetna jest też chlorella do ssania, dzięki swojemu antybiotycznemu działaniu, które jest znacznie silniejsze niż np. czosnku. Zielona Żywność przywraca naturalną równowagę kwasowo-zasadową, jest dwa razy skuteczniejszym niż szpinak, najbardziej całościowym produktem zasadotwórczym. Pomaga bardzo skutecznie zapobiegać anemii i leczyć ją, poprawia wchłanianie i oczyszcza drogi trawienne. Zielona Żywność jest minimalnie przetworzona. Przyjmuje się, że wystarczy wypić kilka łyków soku z młodej trawy, aby uzyskać efekt zjedzenia dużego ekologicznego brokuła, i to na surowo.

Zielona Żywność nie może zastąpić naturalnej, zbilansowanej diety. Może być natomiast jej świetnym urozmaiceniem.

Zieloną żywność można zamówić poprzez stronę www.jemyzielone.pl

Życie seksualne rodziców

Zacznij świadomie budować swoją relację z partnerem

Jak zrozumieć się w rodzinie

Jak dostrzec potrzeby innych i być wysłuchanym

Tylko dobre książki dla dzieci i rodziców | Księgarnia Natuli

Autor/ka: Ewa Kaniewska

Nonkonformistka wybierająca proste, świadome życie i rodzicielstwo. Partner firmy Green Ways. Mama Franka i Mii.

6 odpowiedzi na “Chlorella i sok z młodego jęczmienia”

Czytałam, że w chlorelli znajduje się witamina B12, która jest analogiem wit. B12 występującej w produktach pochodzenia zwierzęcego i blokuje jej wchłanianie. Jak długo można więc stosować chlorellę bez negatywnych skutków dla zdrowia? Co jaki czas i na jak długo robić przerwy od zażywania chlorelli?

Chlorelle można spożywać stale bez potrzeby przerw, jest całkowiecie bezpieczna dla zdrowia. Jest bogactwem NATURALNYCH witamin i minerałów które nawet w dużej ilości nie są szkodliwe dla organizmu, ewentualny nadmiar zostanie poprostu wydalony. W przeciwieństwie do syntetycznych witamin – te naturalne są całkiem bezpieczne.

Skoro B12 jest w Chlorelli, to znaczy, że musiała zostać dodana forma syntetyczna. B12 to witamina wytwarzana przez bakterie i można znaleźć ją tylko w produktach zwierzęcych.

„Dzieci spożywające Zielone Produkty dużo rzadziej zapadają na choroby układu oddechowego” – Na jakiej próbie badawczej została przetestowana i z jakimi dolegliwościami? Proszę o podanie źródła badań potwierdzających tę tęzę. To po prostu powiedzieć sobie, że tak jest może aktualnie każdy i codziennie słyszymy to w reklamach.

O zaletach młodego jęczmienia nie trzeba się rozpisywać. Dla ludzi
dbających o siebie są one powszechnie znane. Jednak jak to w handlu
często bywa połączenie 'tanie i dobre’ w przypadku produktu jest prawie
nie możliwe. Dlatego za certyfikowane, oryginalne i w 100% BIO produkty
trzeba zapłacić trochę więcej. Koniec końców każdy z nas indywidualnie
dokonuje wyboru, czy chcę tworzyć iluzje że dba o siebie czy naprawdę to
robić. Osoby, które wybierają drugą opcje zapraszam do kontaktu
(info@prosunject:disqus .com). Jestem dystrybutorem młodego jęczmienia (ale
również chlorelli, spiruliny) który posiada wszelkie certyfikaty i jest w
100% oryginalnym produktem. Dziękuję i życzę zdrowia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.