Kategorie
Rodzina

Ozdoby świąteczne, cz.5. Bombki z włóczki

Piękne, duże, i – co ważne – nietłukące się bombki mogą zawisnąć na waszej choince. Jeśli chcecie takie mieć, zapraszamy do wspólnej zabawy.

Potrzebne materiały:

  • baloniki,
  • kolorowa włóczka lub grubsza nitka,
  • klej wikol,
  • kolorowe cekiny, naklejki,
  • olej.

Nadmuchajcie balonik do odpowiednich rozmiarów. Nastepnie posmarujcie cały olejem i owińcie włóczką zamoczoną w kleju. Zostawcie do wyschnięcia. Po tym czasie możecie przekłuć balonik i przez otwory między poszczególnymi pasmami włóczki wyjąć kawałki pękniętej gumy. Do gotowej bombki można przykleić różne ozdoby. Następnie pozostaje tylko zawiązać kokardkę i powiesić na choince lub przy oknie.

Autor/ka: Marta Grzybek

Konsultant medyczny, biotechnolog, doświadczony wykładowca, specjalista żywienia w Akademii Żywienia Naturalnego „Sattwa” oraz w Instytucie Psychodietetyki we Wrocławiu. Propagatorka świadomego i zdrowego trybu życia, hołduje idei Slow Foods. Uczestniczka wielu konferencji i szkoleń z zakresu makrobiotyki, kuchni pięcioprzemianowej i dietetyki TCM. Jest certyfikowaną terapeutką metody R.E.S.E.T. oraz moderatorką ogólnopolskiego projektu Zdrowy Przedszkolak. Pasjonatka dobrej sztuki kulinarnej. Autorka bloga kulinarnego- www.kuchnianaturalna.blogspot.com. Stworzyła program wspólnych eko-zakupów tzw. Good Choice oraz Wrocławską Kooperatywę Spożywczą. Współpracuje z kilkoma portalami o tematyce zdrowotnej, pisząc artykuły dotyczące zdrowego odżywiania. Od wielu lat zajmuje się prowadzeniem profesjonalnych szkoleń dla specjalistów oraz osób zainteresowanych tematem żywienia człowieka zdrowego i chorego, prowadzi również warsztaty kulinarne dla dzieci i dorosłych w ramach swojego autorskiego programu. W wolnej chwili fotografuje: www.martagrzybek.selia.pl. Prywatnie mama 6-letniej Poli, kreatywnej i wesołej dziewczynki, która inspiruje i motywuje każdego dnia.

1 odpowiedź na “Ozdoby świąteczne, cz.5. Bombki z włóczki”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.