W jaki sposób przechowujemy pieczywo? Mamy chlebak albo specjalną szafkę w kuchni. Jednak nie zawsze pieczywo zachowuje taką świeżość, jakiej byśmy oczekiwali. Dlatego bardzo spodobał nam się lniany worek na chleb od Lino (www.linen.pl).

Chleb smakuje lepiej
I to nie żart! Len ma specyficzny zapach, który otula pieczywo. Bez obaw, nie będziemy jeść chleba lnianego, ale aromat jest delikatnie wyczuwalny. Prałam worek kilkakrotnie, zapach się nie ulotnił. Wielki plus za to, że worek jest duży – 25×45 cm. Jest na tyle pojemny, że mieści się w nim duży chleb lub dwa mniejsze oraz kilka bułek. Ma fajny sposób zamykania – ściągane sznurki.

Życie seksualne rodziców
Zacznij świadomie budować swoją relację z partnerem

Jak zrozumieć się w rodzinie
Jak dostrzec potrzeby innych i być wysłuchanym
Tylko dobre książki dla dzieci i rodziców | Księgarnia Natuli
Dzięki naturalnemu materiałowi, jakim jest len, pieczywo jest dodatkowo zabezpieczone przed bakteriami i grzybami, dłużej zachowuje swoją świeżość. I prezentuje się elegancko, worek wcale nie musi być schowany przed światem. Zdarza mi się, że mając w planie kupno pieczywa (czasem piekę w domu), zabieram worek ze sobą do piekarni. Wtedy foliowe reklamówki są zbędne – od razu wkładam pieczywo do lnianego worka, który stał się moją wielorazową torbą na pieczywo.

Lniany worek na chleb:
- jest wykonany z naturalnego lnu;
- chroni pieczywo przed grzybami i bakteriami;
- pozwala dłużej zachować świeżość pieczywa;
- łatwo utrzymać go w czystości;
- jest bardzo pojemny – pomieści duży bochenek chleba i kilka bułek;
- ma estetyczny wygląd;
- ma korzystną cenę.
Uwaga! Reklama do czytania

Uwaga! Złość
Są sposoby radzenia sobie ze złością (swoją i bliskich), które nie ranią i nie krzywdzą. Książka pomaga zrozumieć i stosować te metody.