Kategorie
Ekowiadomości

Kuchenki mikrofalowe negatywnie wpływają na żywność

Grupka uczennic z Sussex w Anglii zrobiła test, w ramach którego przez 10 dni podlewały dwie takie same rośliny wodą zagotowaną w różny sposób: pierwszą w kuchence mikrofalowej, drugą w naczyniu na tradycyjnej kuchence, a następnie przestudzoną.

Cel

„Badaczki” chciały pokazać, jaki wpływ na strukturę wody wywiera energia wytwarzana przez kuchenki mikrofalowe. Wynik zaskoczył je same. Dla potwierdzenia tej teorii inni uczniowie ze szkoły dziewcząt przeprowadzili identyczny test jeszcze kilkarotnie. Za każdym razem wynik był podobny.

Nowa dyscyplina. Ciepłe, spokojne i pewne wychowanie od małego dziecka do nastolatka

Jak być przewodnikiem dziecka i odpowiedzialnie orientować je w tym chaotycznym świecie. 
Autor mówi: rodzice, nie warto wdawać się w negocjacje, ciągle prosić, stawiać tylu pytań. Mamy inne rozwiązania, znacznie skuteczniejsze i korzystniejsze dla naszych relacji z dziećmi. Stoi za nimi nowa dyscyplina. I wcale nie trzeba być przy tym surowym.

CHCESZ? KLIKNIJ!

Eksperci od lat badają oddziaływanie promieniowania wytwarzanego przez kuchenki mikrofalowej na ludzi, ale i na żywność. Jedno jest pewne – kuchenki nie oddziaływują na różne typy żywności w różny sposób. Wszystko, co umieścimy w kuchence mikrofalowej, jest poddane takiemu samemu destrukcyjnemu procesowi. Mikrofale mieszają cząstki, które poruszają się coraz szybciej. Ten ruch powoduje tarcie, które powoduje denaturację (zmiany w strukturze białka prowadzące do utraty aktywności biologicznej) oryginalnej struktury substancji. W ten sposób są niszczone witaminy, minerały, białka. Za to są generowane nowe związki – radiolityczne, które nie występują w przyrodzie. Aż strach pomyśleć, co dzieje się na przykładz mlekiem, które mamy podgrzewają swoim dzieciom. Znany jest dramatyczny przypadek, kiedy to kanadyjska pielęgniarka podgrzała w kuchence mikrofalowej krew preznaczoną do transuzji dla pacjenta, a po przetoczeniu pacjent zmarł. Oczywiście producenci kuchenek zapewniają, że urządzenia są całkowicie bezpieczne. Jednak chociażby opisany wyżej eksperyment sugeruje, że jest inaczej.

1
2
3
4
5

Źródło: usahitman.com

Jak zrozumieć małe dziecko

Podręcznik świadomego rodzicielstwa

Rozwój seksualny dzieci

Zadbaj o zdrową seksualność swojego dziecka

Tylko dobre książki dla dzieci i rodziców | Księgarnia Natuli

Avatar photo

Autor/ka: NATULI dzieci są ważne

Redakcja NATULI Dzieci są ważne

8 odpowiedzi na “Kuchenki mikrofalowe negatywnie wpływają na żywność”

mówiąc krótko, gówno warte doświadczenie (gdzie powtórzenia, gdzie jakiekolwiek parametry) warto się zastanowić nad jakimkolwiek sensem tego co piszecie, zanim wystraszycie masę ludzi.

Sorry ale te wywody na temat „mieszania cząstek” to jakieś brednie. Albo „związki radiolityczne” albo woda. W wodzie nie ma żadnych związków poza H2O, której struktura jest stała niezależnie od temperatury czy metod podgrzewania. Albo to ściema, albo dziewczyny podlewały kwiatki ciepłą wodą, ale wtedy równie dobrze mogłyby ją podgrzewać w czajniku.

FORENSIC RESEARCH DOCUMENT
Prepared By: William P. Kopp
A. R. E. C. Research Operations
TO61-7R10/10-77F05
RELEASE PRIORITY: CLASS I ROO1a

Ten Reasons to dispose off your Microwave Oven
From the conclusions of the Swiss, Russian and German scientific clinical studies, we can no longer ignore the microwave oven sitting in our kitchens. Based on this research, one can conclude this article with the following:

1). Continually eating food processed from a microwave oven causes long term – permanent – brain damage by ‘shorting out’ electrical impulses in the brain [de-polarizing or de-magnetizing the brain tissue].

2). The human body cannot metabolize [break down] the unknown by-products created in microwaved food.

3). Male and female hormone production is shut down and/or altered by continually eating microwaved foods.

4). The effects of microwaved food by-products are residual [long term, permanent] within the human body.

5). Minerals, vitamins, and nutrients of all microwaved food is reduced or altered so that the human body gets little or no benefit, or the human body absorbs altered compounds that cannot be broken down.

6). The minerals in vegetables are altered into cancerous free radicals when cooked in microwave ovens.

7). Microwaved foods cause stomach and intestinal cancerous growths [tumours]. This may explain the rapidly increased rate of colon cancer in UK and America .

8). The prolonged eating of microwaved foods causes cancerous cells to increase in human blood.

9). Continual ingestion of microwaved food causes immune system deficiencies through lymph gland and blood serum alterations.

10). Eating microwaved food causes loss of memory, concentration, emotional instability, and a decrease of intelligence.

W wodzie destylowanej jest tylko H2O, w każdej innej jest masa pierwiastków mineralnych. A o powtórzeniach autor artykułu napisał. Niestety nie jest to artykuł naukowy, ale ze swojej natury raczej taki nie miał być. I o studzeniu też było. A straszyć jest czym…
A do autora – dzięki za przypomnienie o szkodliwości mikrofali i nastraszenie :) może trochę zdrowsza będę

Mam nadzieje że to dziewczynki wyciągnęły wnioski z tego doświadczenia i zapowiedziały mamom że nie tkną jedzenia i picia podgrzanego lub ugotowanego w mikrofali. W Anglii kraju znanego z tego że programy kulinarne oglądane są nagminnie a najczęściej kupowanym jedzeniem są fast foody i gotowce. Nie bez powodu w USA gdzie na jeden dom przypada co najmniej jedna mikrofalówka są takie tłuste dupska a w Rosji nie kupicie mikrofalówki. To kolejne lobby po farmaceutycznym i zbrojeniowym które nie chce by ludzie zmądrzeli

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.