1. Paluchy wiedźmy
Składniki:
- 250 g miękkiego masła,
- 3/4 szklanki cukru pudru brązowego,
- 1 jajko,
- 2,5 szklanki mąki orkiszowej,
- 1 łyżeczka bioproszku do pieczenia (kamień winny),
- 3/4 szklanki blanszowanych migdałów na pazur.
Wszystkie składniki zmiksować i zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę. Po wyjęciu formować z kawałków paluszki (cieńsze niż nasze). Na końcu każdego palca wcisnąć migdał. Piec około 10 minut w 180ºC.

2. Szczęki
Składniki:
- 4 jabłka,
- 70 g migdałów w słupkach,
- serek biały z miodem.
Jabłka umyć, pokroić w ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne. W każdej ćwiartce wykroić kliny od strony skórki tak, aby pozostała skórka na brzegach imitowała usta. Wykrojony środek wypełnić serkiem, na wierzchu serka powtykać po 5-6 migdałów z góry i z dołu imitujące wyszczerbione zęby.

3. Duszki z bezy
Składniki:
- 4 białka,
- 150g cukru pudru brązowego.
Białka ubić na sztywno mikserem na wysokich obrotach. Następnie dodawać partiami cukier, cały czas ubijając. Nałożyć do rękawa z okrągłą końcówką i wyciskać na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Zostawiać między nimi nieduże odstępy (bo trochę urosną). Piec około 40 minut w 140ºC w uchylonym piekarniku.

4. Muffiny-sowy
Składniki:
- 2 jajka;
- 200 g cukru nierafinowanego;
- 100g maki orkiszowej;
- 5 łyżek kakao;
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
- 1 szklanka mleka roślinnego;
- 150 g masła, roztopionego;
- 100 g gorzkiej czekolady, pokrojonej na kawałeczki;
- Ciasteczka Oreo lub inne;
- Pastylki M&M’s;
- 100g rozpuszczonej czekolady gorzkiej na polewę;
W miseczce miksujemy jajka z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mleko. Na koniec mieszamy powstałą masę z masłem i dodajemy pokrojoną gorzką czekoladę. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Przekładamy masę do 3/4 wysokości i pieczemy około 25 min. Po ostudzeniu wierzch muffinek polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą.
Markizy rozdzielić na pół: na część z kremem i część bez kremu. Część bez kremu przekroić na pół. Na jeszcze niezastygniętą czekoladę przykleić oczy sówek i powieki. Dzióbki i źrenice zrobić z kolorowych pastylek.

5. Kosteczki
Składniki:
- paluszki, najlepiej bez soli;
- pianka mini marshmallow;
- biała czekolada, roztopiona w kąpieli wodnej.
Paluszki podzielić na pół. Piankę nadziać na paluszki po obu stronach. Otaczać w roztopionej białej czekoladzie, odłożyć do lodówki do zastygnięcia.

